تذکر - این دستور پخت لزوما کاملترین و بهترین نیست و فقط برای مرور نویسنده قبل از شروع آشپزی مکتوب شده است.

(ادامۀ مطلب)

 

خلاصۀ مراحل

اول - خیس کردن برنج در آب ولرم (1 الی چند ساعت)

دوم - جوش آوردن آب در قابلمه ای با حداقل 3 برابر حجم برنج (تا نصفه آب شده باشد) (1) - جوش آوردن کتری برای دم کردن زعفران

سوم - برنج را در آب جوش آمده میریزیم، صبر میکنیم تا آب دوباره به جوش برسد، حداکثر 6 دقیقه با تایمر زمان میگیریم و پس از آن برنج را در آبکش میریزیم و با آب (2) میشوییم.

چهارم - کف قابلمه اصلی را چرب کرده، دولایه نان لواش میگذاریم، روی نان را روغن میریزیم (برای بستن ته دیگ).

پنجم - کمی زعفران در یک استکان شیشه ای بلند میریزیم، کمی آب جوش داخل استکان میریزیم. استکان را روی نانها داخل قابلمه روی نانهای روغنی میگذاریم (3)  - یک درب - درب شیشه سس یا نعلبکی یا .... - روی استکان میگذاریم (تا مانع ریختن برنج در استکان شود). برنج آبکش را که تا حد مطلوبی خشک شده، با کفگیر روی استکان و نانها وسط قابلمه میریزیم. پس از ریختن برنج، درب استکان را بر میداریم. و قابلمه را برای دم کشیدن روی شعله قرار می دهیم.

 

نکات

1- حجم برنج موقع جوشیدن حداقل دو برابر میشه.

2- دمای آب آبکشی رو نمی دونم سرد باشه بهتره یا گرم باشه. تجربی خودتون بدست بیارید. برنج من که خمیر شد :|

3- من طبق عادت استکان رو مذارم وسط قابلمه برنج. ولی فکر کنم کنار قابلمه باشه بهتره. حتی میشه استکان کوتاه باشه و بعد ریختن برنج در قابلمه بذاریدش روی کل تپۀ برنج دم بکشه. دم کشیدن زعفرون داخل قابلمه برنج هم زعفرون رو خوشرنگتر می کنه و هم عطر زعفرون کامل میشینه روی برنج.