شخصی

۳ مطلب در مرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

آشپز آشخور (18) - کشک بادمجان

مراحل:

1- 5 بادمجان (یک کیلو): پوست کندن و از درازا به 8 قسمت باریک بریدن (a) - چیدن کف سینی (تفلون قرمزه)، پاشیدن پودر سیر و کمی فلفل سیاه و 2 قاشق روغن زیتون - قرار دادن در فر با درجه 200 الی 230

 

2- آماده کردن پیاز داغ (در یک قابلمه یا ماهیتابه دلخواه) + افزودن زردچوبه و فلفل سیاه و تفت دادن + بعد از یک ربع افزودن 3 قاشق نعنا خشک + خاموش کردن شعله 1 دقیقه بعد تفت دادن نعنا

 

3- بادمجانهای داخل فر کمی که قهوه ای شد و آب از دست داد (نیاز نیست کامل کبابی شوند)، داخل قابلمه ی مخصوص پخت (قابلمه متوسطمون) اضافه میکنم و با گوشت کوب چوبی کمی میکوبم (b). می گذارم روی شعله کم + افزودن ته استکان روغن + ادامۀ فرآیند کوبیدن بادمجانها روی شعله با گوشتکوب چوبی

 

4- (2 قاشق نعنا داغ برای تزئین جدا نگه داشته بشود + افزودن باقی پیاز و نعنا داغ به بادمجانها (گرداندن دو قاشق بادمجان کف نعنا داغ برای جذب کامل)

 

5- 6 حبه سیر ساطوری شده روی بادمجانها اضافه شود. (3 +  عدد گردوی پودر و ساطوری شده اختیاری (c))

 

6- کشک: دویست گرم از کشک (کشک 500 گرمی کیسه ای دهکده) در ظرف جدا ریخته شود برای تزئین و مصارف دیگر + 300 گرم باقی کشک ته کیسه آب گرفته شود و به بادمجان له شده اضافه شود.

 

7- به میزان کافی آب اضافه شود و نیم ساعت الی 1 ساعت روی شعله کشک قل بخورد. هم زدن از کف قابلمه فراموش نشود (زود ته میگیرد)

 

نکات:

a - حس میکنم بادمجون از درازا خاصیت کشسانی داره! :)) برای همین نگینی خورد نکردم. خورد کنیم زودتر آبش کشیده میشه تو فر. ولی خوب برا حفظ خاصیت کشسانی حلیم، ترجیح دادم درازی قطعات بادمجون حفظ بشه. کشیده شدن آب بادمجون کمک میکنه با روغن کمتری سرخ بشه.

b - گوشتکوب فلزی روی شعله داغ میشه دست رو میسوزونه

c - گردو رو خیلی جاها ننوشته. کلا گردو وقتی خوبه که زمان بهش بدیم روغن بندازه تو حلیم. قرار باشه زمان ندیم، گردو نزنیم بهتره به نظرم.

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
شهاب غ

یک دعای قابل تأمل

امروز یک دعای قشنگی استوری واتسپ یکی از کانتکتای در ظاهر آتئیستم بود:

 

 

 

وَ لاَ تُعَنِّنِی بِطَلَبِ مَا لَمْ تُقَدِّرْ لِی فِیهِ رِزْقاً

و مرا در طلب چیزى که بر من روزى مقدر نفرموده ‏اى خسته ام مکن

 

 

خود دعا خیلی به دلم نشست. ولی هرچی میخونمش، دلم نمیاد این دعا رو از خدا بخوام. یه جورایی انگار این دعا خطاب به خودمونه. خطاب به بنده های خدا و هشدار به اینکه مروت و وجدان داشته باشید، بنده های دیگۀ خدا رو سر ندوونید.

هر کسی با خوندن این دعا خیلی حسرتاش سر باز میکنه. برای خودم قطعا اول از همه حسرت ازدواج داغش دلمو سوزوند. و به طور برجسته مخصوصا نگار و الهه که بیشتر از هر کسی این 5 سال من رو سر دووندن. تشنه بردن لب چشمه و تشنه برگردوندن.... سر دووندن کسی در جهت منافع خودت... گناه بزرگیه. نمیدونی چه ناامیدی و یاسی تو دل طرف کاشته میشه.

بد نیست این دعا رو سر در اداره جات ایرانم بزنن که ید طولایی در سردووندن ارباب رجوع دارن.

یا سر در اتاقای اورژانس پزشکی که خودِ بی وجدانشون یک جوکی دارن تحت عنوان "سیرکوله" کردن مریض. یعنی همون سر دووندن مریض برای خلوت کردن سر خودشون.

یا سر در کلانتریهایی که خودم خدمت کردم و سربازا میگفتن تا طرف ده تومن (ده تومن سال 90!) کف دست توی سرباز نذاشته کارشو راه ننداز و دست به سرش کن.

کلا کاش میشد این دعا رو روی کلفت ترین مقوا نوشت و لوله کرد و فرو کرد.... توی حلقوم هر کسی که نمیخواد کار راه بندازه و ادای کار راه بندازا رو در میاره. تو حلق همه بی وجدانا... همه بی خداها...

۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰
شهاب غ

آشپز آشخور (17) - کتلت

مراحل تهیه خمیر:

1- در آوردن گوشت چرخ کرده از فریزر و قراردادن یک عدد پیاز بزرگ پوست کنده در فریزر (برای نسوختن چشم هنگام رنده کردن)

2- بخارپز کردن دو عدد سیب زمینی متوسط (سنگ مرمر کف قابلمه بزرگ، قرار دادن ماهیتابه کوچک روی آن و پر کردن آب در قابلمه تا زیر ماهیتابه، قراردادن سیب زمینیهای پوست کنده و نصف شده در ماهیتابه، گذاشتن درب قابلمه و گذاشتن روی شعله).

3- رنده کردن پیازی که نیم ساعت در فریزر بوده در سبد آبکش سبزه (سوراخ ریز) برای گرفته شدن آب پیاز.

4- ریختن سیب زمینیهای پخته در یک ماهیتابۀ بزرگ، اضافه کردن 250 گرم گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله)+2 قاشق زردچوبه+پیاز رنده شدۀ آبگیری شده + دو عدد سیر خورد شده از سیر ترشی + خیلی کم سماق (غیر اجباری) + کمی نمک -----> کوبیدن مخلوط تا زمانی که یکنواخت و لطیف شود

5- شکستن یک تخم مرغ در مایه و ادامۀ فرآیند کوبیدن با گوشتکوب. مایه باید چسبناک باشد، می توان یک تخم مرغ دیگر و یک قاشق آرد اضافه کرد (غیر اجباری)

 

ذکرِ مصیبتِ فرآیند سرخ کردن کتلت:

6- سه ماهیتابه روی گاز، کف هر کدام کمتر از 4 میل روغن، ابتدا زیر ماهیتابۀ اول رو روشن میکنم و کم میکنم. از یک کفگیر فلزی به عنوان پاروی پهن کردن خمیر استفاده میکنم (مثل پاروهای نون سنگکی)، خیلی کم آرد رو کفگیر فلزیِ پخ می پاشم (غیر اجباری)، یک قاشق کوچک (قدر نارنگی) مایه برداشته و روی کفگیر پهن میکنم. کفگیر را داخل ماهیتابه برده و به آرامی با قاشق مایه را از روی کفگیر هل میدهم داخل روغن تا به آرامی بپزد، دور کتلت را با قاشق همان لحظه کمی صاف میکنم و فرم میدهم داخل ماهیتابه. به همین ترتیب کل سطح ماهیتابه اول را پر می کنم. سپس درب ماهیتابه را گذاشته و زیرش را زیاد میکنم تا کف کتلتها خوب بگیرد (حتی تا نزدیک به سوختن! جوری که قشنگ سفت بشه کفش. وگرنه موقع برگردوندن خورد میشه). وقتی که کف کتلتها خوب برشته شد، به آرامی و با احتیاط کتلت ها رو برمیگردونم و شعله رو تا ته کم کرده، در ماهیتابه رو میذارم تا روی دوم کتلتها و مغزشون با شعلۀ کم خوب بپزه. میرم سراغ ماهیتابه های دوم و سوم به همین شکل.

7- بعد از سرخ شدن کتلتها، اونا رو داخل سبد فلزی میذاریم تا روغنش بره (پیشنهاد شده روی دستمال کاغذی هم میشه گذاشت. ولی خوب کتلت کلا غذای ناسالمیه نسبت به غذاهای دیگه که پختشون رو تست کردم. خیلی نباید در بند سالم بودنش بود غذایی رو که تو روغن سرخ میشه :))

نکته: 3تا ماهیتابه من هیچ کدومش مثل هم نشد :| یکیش سوخت، یکیش خورد شد :))) واقعا امروز فهمیدم دختری که 10 تا کتلت یک شکل و یک جور خوب و سفت در میاره زن زندگیه :|

ولی خوب غذای سریع و خوشمزه ای بود. مخصوصا منی که بعد مامان این 6 ساله شاید دو یا سه بار قسمت شده غذاهای کوکویی خوردم و خیلی وقت بود هوس کرده بودم، چسبید جاتون خالی.

۵ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰
شهاب غ