خبر کوتاه بود؛ یک ساعت پیش صفحه اینستاگرامی اسکای اسپورتس خبری منتشر کرد مبنی بر اینکه، فدراسیون فوتبال انگلیس، FA، از ماه ژانویه، حقوق یکسان به ملی پوشان زنان و مردان تیم ملی انگلیس پرداخت کرده.

و خوب هوادارای انگلیسی یکی از کله شقترین و نژادپرستترین هوادارای فوتبال دنیا هستن و بحثهای اعتراضی زیر این پست داغه. کامنتهایی مثل این موارد:

- یکی گفته بود مگه فوتبال زنان قدر فوتبال مردان مخاطب داره؟ (این در واقع نظر گری لینِکِر، اسطورۀ فوتبال انگلیس در دهۀ 80 و مفسر فعلی فوتباله و معتقده چون فوتبال درآمدش تماشاگر محوره، تا زمانی که فوتبال زنان هم پای فوتبال مردان مخاطب جذب نکرده، حق داشتن درآمد برابر رو ندارن و باید قدر دخلشون خرج کنن).

- یکی نوشته بود حالا همون حقوق تیم ملی هم انقدر کمه که تا حالا فوتبال مردان هر چی میگرفتن میدادن به چریتی و خیریه، ولی خوب من ترجیح میدم اون پول بره به حساب خیریه تا برسه به کسایی که استحقاقشو ندارن!

و کامنتهای پر لایکی از این دست.

 

هرچند از ابتدای سال 2020، فوتبال متأثر از کو وید19، تماشاگر محور نبوده چندان، و باید دید FA این روند برابری  حقوق رو بعد بازگشت تماشاگرها به معادلات فوتبال باز هم ادامه میده یا نه. و آیا مثلا شاهد برابری این ارقام مالی در حق پخشهای سرسام آور باشگاهها خواهیم شد یا نه. یا اینکه آیا یک روزی میرسه که یک باشگاه زنان حاضر بشه برای خرید یک خانمِ ستاره، هم اندازۀ نیمار و پوگبا و رونالدو و ... 200 میلیون پوند پرداخت کنه یا خیر. ولی هر چی هست، در روزگاری که ما زنهامون از حضور در فوتبال مردان محرومن و شوهرهای قهرمانانِ زنمون از پشتِ فنس ورزشگاه قهرمانی همسراشون رو تبریک میگن، این تحولات داره در فوتبال دنیا رخ میده.

 

(خبر بی بی سی؛ جام جهانی زنان 2019 رکورد بیننده را شکست) - گزارشات فیفا میگوید که یک جمعیت با رکورد 1.12 میلیارد نفری جام جهانی 2019 زنان را تماشا کردند. تیم فوتبال ایالات متحده امریکا با پیروزی 2-0 برابر هلند در خاک فرانسه، در مسابقه ای که 82.18 نفر زنده آن را تماشا کردند، جام را برای بار چهارم بالای سر برد.

رئیس فیفا، جیانی ایفانتینو در این باره میگوید: "شکستن رکورد 1 بیلیون نفری نشان میدهد که بازی زنان چه پتانسیل بالایی دارد. اگر ما فوتبال در سطح جهانی را ارتقاء داده و پوشش دهیم، هواداران همیشه خواهان تماشایش هستند، چه فوتبال زنان باشد چه فوتبال مردان."

اعلام شد که در ماه جولای 2019، 47% جمعیت UK (بریتانیا) پخش و پوشش زندۀ BBC از شکست زنان انگلیس برابر ایالات متحده را در نیمه نهایی تماشا کردند، بازی ای که با 11.7 میلیون نفر بینندۀ تلویزیونی، پربیننده ترین برنامۀ زندۀ تلویزیونی تا آن تاریخ از 2019 بوده است.

با توجه به گزارش فیفا، 993.5 میلیون نفر مسابقات را از تلویزیون به تنهایی تماشا کردند و 481.5 میلیون نفر دیگر نیز از طریق دیگر بسترهای دیجیتالی به پوشش بازیها دسترسی داشتند. منبع

 

 

 

+ بیشتر از بیان این خبر هدفم این بود که بگم: احتمالا بعد از کسب مجوز حضور در فوتبال بانوان، مطالبۀ زنان ما مثل همین دغدغۀ فوتبال انگلیس، کسب درآمد برابر خواهد بود. بدانند و آگاه باشند که فعلا برهان اصلی این خارجیا که مخالف درآمد یکسان هستند، اینه که میگن فوتبال زنان قدر فوتبال مردان مخاطب نداره. پس در کنار همۀ تلاشها برای حضور در ورزشگاه، این رو هم روش کار کنید که موانع از سر پخش ورزش زنان و رسیدنش به دست مخاطب برداشته بشه. خودتونم یکم بیشتر برید ورزشگاه بازیهای بانوان! اینجور نباشد که یک خانم خودش را برای حضور در فوتبال مردان جر وا جر نماید و ازش بپرسی قهرمان سال 98 لیگ اول بانوان که بود، به تته پته بیفتد :D

+ البته فوتبال ایران برخلاف فوتبال مدرن دنیا، اصلا تماشاگر محور نیست، نقش تماشاگر فقط اینه که با مغز خالی دنبال چهارتا لیدرِ جهت دهی شده راه بیفتن و استرا و برانکو رو بهونه کنن برای گردش و عزل و نصب مدیرای غیر فوتبالی که هممون میدونیم به صدتا ارگان وصلن غیر از فوتبال.

 

در کل منفعلم نسبت به این خبر، باید دید پس لرزه هاش چیه. ولی هر اتفاق مثبتی قراره برای فوتبال بانوان در جهان بیفته، در زمان همین ایفانتینو به اوجش رسیده گویا.