پیاز - گوشت و قلم خورشتی (سردست یا ماهیچه گوسفندی یا ...) - زردچوبه - لوبیا سبز (خورد شده) - هویج و سیب زمینی نگینی خورد شده (اندازه متوسط) - آبلیمو - رب

 

مراحل پخت:

(باز کردنِ یخ گوشت و لوبیا سبز فریزری فراموش نشود)

اول - داخل قابلمه اصلی(1)، 3 قاشق رب در روغن تفت میدیم تا تغییر رنگ بده. رب رو جمع آوری میکنیم در یک بشقاب(2).

دوم - پیاز خورد شده رو در روغن باقیمانده در کف قابلمه تفت میدیم.

سوم - گوشتها رو اضافه میکنیم و تفت میدیم.

چهارم - زردچوبه اضافه میکنیم و تفت میدیم.

پنجم - آب میریزیم و لوبیا سبز رو اضافه میکنیم. هویج و سیبزمینی هم اضافه میکنیم و در قابلمه رو میذاریم 3 ساعت رو شعله کم بجوشه.

ششم - ده دقیقه قبل خاموش کردن آبلیمو اضافه میکنیم.

 

نکات (برای خودم):

1- قابلمه بزرگه که داخلش قرمه میپزم، مرکزش برآمده ست به سمت داخل قابلمه. روغن روش بند نمیشه و برای تفت دادن رب اصلا خوب نیست. ربهای وسط قابلمه زود میسوزن و سیاه میشن. پس قابلمه بزرگۀ برنج رو بردار برای خورشت.

2- تو سایتها نوشته بود هنگام قل خوردن خورشت، رب رو در ماهیتابه جدا تفت بدیم و اضافه کنیم. که من چون از ماهیتابه شستن بدم میاد و شستن بشقاب رو ترجیح میدم، اول رب رو تفت دادم و ریختم تو بشقاب تا دیگه ماهیتابه کثیف نشه.